Сряда, 8 Май 2024г.
Йовковци отново отвориха сърцата си за благотворителност

Дни на благотворителност започнаха в СУ „Йордан Йовков“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дни преди най-светлите празници, на 14.12.2023 година, в СУ „Йордан Йовков“ бе открит традиционният Благотворителен коледен базар, които ще продължи до 20.12.2023 година. Водени от вярата, че благотворителността е символ на най-висшите човешки качества – милосърдието и добротата, ученици, учители и родители се обединиха и отвориха за помощ и съчувствие сърцата си, и показваха, че ние хората можем да общуваме  градивно и да се стремим към духовно извисяване. С ентусиазъм, майсторство, творческо въображение и сръчност те изработиха прекрасни коледни сувенири, картички, късмети и сурвачки, които да предлагат на базара.

В първия ден от училищния базар, с неспирна енергия и предприемачески нюх, учениците от първите класове представиха своите коледни сувенири и играчки, които дълго време са изработвали в „Коледни работилници“.     

През следващите дни всички възпитаници на „Йовков“  поетапно ще представят своите творения.

Част от  благотворителната кампания е и кулинарният базар, който ще се проведе на 18.12.2023г., където ще се предлагат традиционни коледни ястия.

Йовковци ще се включат в Благотворителния коледния базар, организиран от Община Кърджали, както и в културните прояви със спортни състезания, музикални и танцови изпълнения. 

Клуб „Журналист“