Сряда, 19 Юни 2024г.
Един златен и два сребърни медала за „Йовков“ от XII Национален музикален и танцов конкурс "ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ“-2023
чуй новината

В СУ "Йордан Йовков" пристигнаха наградите от Националния конкурс "ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ" – 2023г.

За поредна година Йовковци са лауреати на този престижен форум, в който участваха онлайн.

Професионалното жури в състав: доц. д-р Бинка Добрева, Величка Николова, Янка Рупкина, Лиляна Галевска и Йордан Станимиров, присъди на нашите кърджалийски славейчета един златен и два сребърни медала.

Златният медал е за индивидуалното участие на деветгодишната  Йоана Стефанова за изпълнението на родопските песни: "Марушчице, гиздава девойко"  и " Извор вода извираше".

При индивидуалните изпълнения сребърен медал получи и деветгодишната Росица Добрева за изпълнението на тракийските песни: "Мила ми е, мамо, драга ми е" и "Мама на Радка думаше".

Детската фолклорна група към СУ "Йордан Йовков"  бе удостоена също със сребърен медал за изпълнението на песните: "Абре, юначе" от Родопите и "Пита ли, моме, вашите" от Пиринско.

Във връзка с участието, госпожа Гинка Матева-ръководител на групата сподели: "Особено съм щастлива, че точно днес, на този светъл празник получаваме тези чудесни новини.“ Тя изрази своята благодарност към  журито за високата оценка, на музикантите-Веселин Дойчев и Икбал Берк за аранжимента на изпълненията, на госпожа Нурджан Бекир, която е заснела клиповете за участието им. И не на последно място благодари от сърце на малките певци, които носят в сърцата си българския фолклор, бит и култура.

Клуб „Журналист“