Петък, 29 Март 2024г.
ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ДОБРОТО

Благодаря за човещината!  С тези думи госпожа Сийка Вълчева се обърна към кметицата на село Зимзелен, Билгин Мехмед и нейния син, ученик от трети  „г“ клас  в СУ „Йордан Йовков“.

Причината за тази благодарност се е родила седмици по-рано, когато госпожа Вълчева, нейните ученици и техните родители са избрали за своя туристическа дестинация град Кърджали. Групата потегля от град Пазарджик и озовавайки се в град Кърджали посещава парк „Простор“. Тук туристите се возят с влакчето, разглеждат Обсерваторията, отдъхват и се подкрепят в ресторант „Мобидик“.  Потеглят за „Каменната сватба“  в село Зимзелен и когато пристигат, шофьорът се опитва  да паркира автобуса, но попада в една канавка и превозното средство остава неподвижно. Веднага жителите на селото се притичват на помощ.  Донасят храна и вода, запалват огън, а синът на кметицата, Емурла, предлага на децата топки за игра. Докато децата отдъхват и се забавлязат, госпожа Билгин Мехмед осигурява автобус, за да продължи екскурзията по предвидения маршрут. Групата посещава парка със статуята на Св. Богородица  в град  Хасково.  Късно вечерта се прибират в Падарджик, щастливи от мисълта, че никога няма да забравят тази екскурзия.

След  две седмици госпожа Вълчева се върна в селото, за да благодари на Емурла  и неговата майка. Благодари им за големите сърца, за подкрепата и помощта, за човещината. Стават чудеса не само по Коледа, но и тогава, когато хората искат да бъдат добри и полезни! Учителката  си пожела: „ Дано да има винаги хора с техните големи сърца!“

 

Клуб  Журналист