Сряда, 24 Април 2024г.
Международното квалификационно първенство на Кингс стартира скоро!
чуй новината

Международната олимпиада на Кингс през този сезон се състои от два кръга, които са:
Международно квалификационно първенство
Първенството е първи кръг, в който участници ще премерят сили със свои връстници от България. Олимпиадата ще се проведе в периода от 19 юни до 25 юни 2023 година и ще бъде организирана по предварително изготвен график. Първенството ще се проведе онлайн на нашия сайт и ще се осъществи дистанционно с помощта на видеонаблюдение чрез платформата Zoom, поради тази причина ще са Ви необходими компютър и камера.
Право на участие имат всички ученици от 2 до 8 клас. Предметите, с които участниците ще се преборят са математика и английски език. Олимпиадата включва тестови задачи, както и въпроси с отворен отговор. Тези въпроси са под формата на есе в свободен стил (отворен въпрос), а в олимпиада по математика - обяснение на логиката на решаване на задачата и предоставяне на писмен отговор.
За да заявите участие в Международното квалификационно първенство, трябва да попълните анкетната форма на нашия сайт, която ще бъде достъпна за попълване от 22 май до 14 юни. Комисията на Олимпиади Кингс ще разгледа Вашата анкета и ние ще се свържем с Вас посредством контактите, които сте предоставили в анкетата, за да потвърдим участието Ви.
Всички участници ще получат диплома, която ще засвидетелства, че са част от учениците, които са получили възможност да представят България на предстоящия шампионат.
Международен финален шампионат
Победителите в квалификационното първенството ще станат част от отбора, който ще бъде представител на държавата по време на шампионата, който ще се проведе на територията на Полша и ще бъде в присъствена форма. Всички разходи свързани с международния финал ще бъдат поети от организатора.