Събота, 20 Април 2024г.
Три златни медала за младите журналисти от СУ „Й. Йовков“ от Националния журналистически конкурс „Григор Попов“ –Разград
чуй новината

В тазгодишното издание на Националния журналистически конкурс „Григор Попов“ –Разград седмокласниците от СУ „Йордан Йовков“, с ръководител Елмира Димитрова са отличени в двата раздела - „Радиожурналистика“ и „Публицистика“. 

В категория  „Радиопредаване“ във възрастова група 5-8 клас седмокласничките  Берин Али, Габриела Чилингирова и Мария-Магдалена Колева са класирани на първо място за колективно радиопредаване.

 На първо място в категория „Репортаж“  във възрастова група 5-8 клас е отличена Есин Махмуд. Поощрителна награда в категория „Очерк“ получи Кристина Димитрова.  

Във възрастова група 2-4 клас първа награда в категория „Интервю/репортаж“ заслужено бе връчена на Даниела Кузманова от III в клас с кл. ръководител Лидия Бонева.

В XI издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград взеха участие млади журналисти от 21 областни центъра в страната, от 68 образователни институции, 74 колективни участия и 190 индивидуални участници, разпределени в три възрастови групи.

Организатори на конкурса са Община Разград, Център за ученическо техническо и научно творчество, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието в Разград. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2022/2023г.

 Клуб „Журналист“