Четвъртък, 28 Март 2024г.
Среща на поколенията с книга в ръка в СУ „ Йордан Йовков“
чуй новината

Родители, ученици и учители от СУ „Йордан Йовков“ четоха любими произведения по повод Седмицата на четенето в училищата в област Кърджали, организирана от РУО – Кърджали.  Мероприятието, което се превърна в празник на книгата, бе организирано от госпожа Елмира Димитрова- преподавател по български език и литература и учениците от 7. А, Б и В клас.

Родителите, уверени в това, че примерът възпитава, приеха радушно поканата и прочетоха любимите си произведения и споделиха мъдри мисли за четенето, след което с радост се включиха в литературните игри - „Попитахме седмокласниците на „Йовков““ и „Открий посланието“. Седмокласниците също прочетоха стихотворения, откъси от разкази и романи, а към тях пожелаха да се включат и любознателните  ученици от 2. Б клас, които потопиха присъстващите в света на приказките.

И тъй като написаното остава, любителите на книгата попълниха въпросник за любима книга и автор. Картичките бяха събрани и разбъркани, след което всеки изтегли картичката на случаен принцип и получи предложение за ново четиво и послание. Присъстващите получиха подарък книгоразделител с логото и името на училището, изработен от седмокласниците.  А музикални поздрави  отправиха Детска фолклорна вокална група с ръководител Гинка Матева и седмокласникът Йоан Петров на гайда.

В Седмицата на четенето йовковци осъществиха и редица други мероприятия – четене между класовете на книги на български език и английски език, посещение на книжарница „Хеликон“  и ДГ „Чайка“. Всички срещи преминаха вълнуващо и  с единодушно решение да се срещнат отново.

 

Клуб „Журналист“