Четвъртък, 25 Април 2024г.
Йовковци по следите на Великденския заек
чуй новината

По традиция в СУ „Йордан Йовков“ – град Кърджали се проведе забавното Великденско състезание „На лов за Великденски яйца”. Организатори на мероприятието бяха учениците, изучаващи немски език като първи и втори чужд език и техните преподаватели, а участници – второкласниците и петокласниците.

Гости на Великденската надпревара бяха Великденският заек и неговите братя и сестри, дошли от Германия, които запознаха малчуганите със своята страна и ги зарадваха с лакомства. Търсенето на великденските яйца е изключително забавно, когато се осъществява по отбори. С огромен ентусиазъм учениците от 2. б клас и петокласниците се втурнаха по следите, оставени от Великденския заек. Те намериха бързо яйцата, скрити в класните стаи  и  ги събраха в кошнички. В края на състезанието всеки тим получи грамота и лакомства, и снимка с Великденския заек и неговите братя и сестри за спомен.

Великденското настроение и положителните емоции завладяха участниците в състезанието. Учениците споделиха, че с радост ще се включат и следващата година и благодариха за възможността да участват в тази вълнуваща надпревара. 

 

 Клуб „Журналист“