Четвъртък, 25 Април 2024г.
Четвъртокласниците от „Йовков“ се включиха в Пролетния детски карнавал
чуй новината

На 07.04.2023 г. четвъртокласниците от „Йовков“ се включиха в традиционния Пролетен карнавал за учениците от 4. клас, организиран от Община Кърджали и ОДК -Кърджали. С карнавално шествие учениците преминаха по главната улица, скандирайки "Първа пролет" до откритата сцена зад театъра.

 След откриването на карнавала първи тази година на сцената бяха поканени учениците от СУ "Йордан Йовков", които завладяха публиката и допринесоха за доброто настроение на жителите и гостите на града.  Като истински артисти те представиха невероятните си карнавални костюми и маски на приказни и анимационни герои и всякакви причудливи същества. Йоан Величков поздрави присъстващите с изпълнение на гайда, а  сборната група от  четвъртокласници играха българско хоро.

 Карнавалът продължи с голямо веселие. Всички класове получиха футболна топка за доброто си представяне и Грамота от Община Кърджали и ОДК - Кърджали.

Учениците от 4. А клас посетиха и всички първокласници от училището. Малчуганите бяха силно впечатлени от костюми им и от разказите за Традиционния пролетен карнавал. Посещението завърши с кратка сценка на Пипи Дългото чорапче, която предизвика бурни аплодисменти и весели детски усмивки.  

Клуб „Журналист“