Събота, 20 Април 2024г.
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
чуй новината

На 04.04.2023 г. в Средно училище „Йордан Йовков“ – Кърджали бе изнесен пореден урок по право като част от предвидените лекции на правна тематика по Образователна програма  „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Тази година пред единадесетокласниците от училището, съвместни уроци на различни теми от правото, представят лектори от Окръжен съд – Кърджали, Окръжна прокуратура – Кърджали и Районна прокуратура – Кърджали.

Прокурор Росица Георгиева от Окръжна прокуратура – Кърджали, заедно с прокурор от Районна прокуратура – Кърджали – Мариана Качарова, в присъствието на директорката на училището – г-жа Недялка Кюпрюджиева и г-жа Ана Златкова – преподавател по гражданско образование,  представи на достъпен за учениците език и с примери от ежедневието темата за: „Детското насилие (агресията в училище). Наказателна отговорност на непълнолетните. Хулигански прояви на непълнолетни лица и последици. Възпитателни мерки за деца при противообществени прояви, начини и места за прилагането им“.

 На единадесетокласниците бе разяснено какъв орган е Местната комисия за борба с противообществени прояви към Община Кърджали, както и какви възпитателни мерки може да прилага тя спрямо извършителите.

Вниманието на децата бе задържано през целия час, който в  своя край отново се превърна в беседа и с много въпроси от страна на учениците към прокурорите.

 

 

04 април 2023 г.                         

 Хр.Русева, „Връзки с обществеността“ в

Окръжен съд – Кърджали

 тел.:  0361/58183; 0882745656;

kardzhali-os@justice.bg

https://kardzhali-os.justice.bg/