Четвъртък, 25 Април 2024г.
Второкласници от „Йовков“ с литературна среща за Деня на детската книга
чуй новината

На 4-ти април се проведе среща  на тема „Защо писателите пишат книги“ между детския автор Маргарита Павлова  и второкласници от СУ „Йордан Йовков“ с преподаватели Биляна Башаранова и Катя Георгиева.  Организатори на инициативата са  Ротаракт клуб Кърджали и Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ гр. Кърджали по повод  Деня на детската книга.

  Писателката прочете няколко от своите приказки, които заинтригуваха децата, проведе се и дискусия с малчуганите, които зададоха много интересни въпроси , изредиха ползите от четенето и споделиха своя опит с книжките. В края на срещата  второкласниците си  избраха ново четиво от лавиците на детския отдел в библиотеката. Младите ротарианци раздадоха тематични книгоразделители на децата.

 Срещата остави много усмивки, както у децата, така и у организаторите и превърна Деня на детската книга в истински празник. Инициативата е част от проекта „Кърджали чете“ на Ротаракт клуб Кърджали и Национална кампания за насърчаване на детското четене „Маратон на четенето“ и „Походът на книгите“, част от програмата на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“.

Клуб „Журналист“