Четвъртък, 25 Април 2024г.
Йовкоци се представиха достойно на състезанията Spelling Bee 2023 и Spelling Bee Junior 2023
чуй новината

На 25.03 и 26. 03 2023г. в град Пловдив  ученици от „Йовков“ участваха в Регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee 2023 и Spelling Bee Junior 2023, организирано от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюс” в партньорство с фондация “Америка за България”. Състезанието Spelling Bee се провежда от 2011г. в България, за ученици от пети до седми клас, а Spelling Bee Junior се провежда за трета година и за първи път присъствено за ученици от първи до четвърти клас. Представителите от „Йовков“ бяха победителите от училищния кръг Spelling Bee 2023 - Ирем Исмаил от 5. а клас и  Идриз Осман от 5.в клас с преподавател Милена Димитрова, а за Spelling Bee Junior Ерхан Мутлу 4. в клас с преподавател Ирина Нейчева и Виктория Вълканова 3.г клас с преподавател Марияна Стоянова. Учениците се състезаваха както със свои връстници, така и по-големи от тях деца от областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали.  Те представиха достойно СУ “ Йордан Йовков”.

Участниците в състезанието 5-7. клас  Ирем и Идриз трябваше да научат 700 думи. При тях състезанието се проведе в три етапа: първи етап - 8 кръга, спелуват думи от списъка; втори етап -участниците получават дума на български от списъка, която трябва да преведат на английски и да спелуват; и трети етап участниците трябва да спелуват непознати думи. Идриз Осман достигна до пети кръг на първи етап, а Ирем Исмаил се пребори и стигна до 11-ти кръг на втори етап.

Участниците от Spelling Bee Junior Ерхан и Виктория се справиха успешно в осемте кръга от първия етап на състезанието, в което трябваше да спелуват  думи от предварително предоставен списък с 350 думи, и отпаднаха във втория етап, в който на участниците се даваха непознати думи.

Учителите по английски език в СУ „Йордан Йовков“ изказват благодарност на ръководството на училището за всеотдайната подкрепа при подготовката и организацията за участие на децата, на родителите за тяхната съпричастност и на любознателните ученици!

 Клуб „Журналист“