Четвъртък, 19 Май 2022г.
Йовковци откриха учебната 2018-2019 година

Днес, на първия учебен ден за  2018-2019 учебна година в СУ “Йордан Йовков“ си дадоха среща миналото и бъдещето чрез присъствието на Пипи Дългото чорапче и Малкия принц, които водеха тържеството пред любопитните погледи на  ученици, учители, родители и гости.

На прекрасно украсената сцена, освен програмата от песни, стихове, словесни двубои между водещите, прозвучаха поздравления от Областния управител, Кмета на Общината, Началника на РУО Кърджали . Присъстващите бяха впечатлени от приветствието на Директора на училището, госпожа Недялка Кюпрюджиева, която не само обяви началото на Новата учебна година, но го свърза с факта, че то се случва на светлия християнски празник Вяра, Надежда и Любов и акцентира на три важни думи „очи, сърце и ум“.             “ Защото времето в училището е време, в което трябва да се гледа и вижда най-важното. Защото без любов и сърце всичко губи смисъл, а  именно от съчетанието на очи, сърце и ум хората стават човеци, стават личности.“

Тържеството от двора на училището се пренесе по прекрасните класни стаи. 100 първокласници за първи път преминаха през традиционната шестица, а учителите бяха приготвили множество изненади за своите възпитаници. Тази учебна година в  СУ “Йордан Йовков“ подаръци за малчуганите пристигнаха не само от Кмета на Общината, но и от секретаря, господин Раиф Мустафа.

КЛУБ  ЖУРНАЛИСТИКА В СУ „ЙОРДАН  ЙОВКОВ“

[Снимки...]