Вторник, 23 Април 2024г.
С пъстър Фашинг - карнавал йовковци посрещнаха пролетта

На 20.03.2023 година учениците от СУ „Йордан Йовков” отпразнуваха за четвърти път немския празник „Фашинг“, носещ наименованието „Фашинг в моето училище”. Мероприятието бе организирано от преподавателите по немски език госпожа Станислава Иванова и госпожа Златка Куклева и учениците, изучаващи немски език. В организационната дейност се включиха и преподавателите Нилюфер Барзат, Нурай Нури и Александър Карамфилов. 

Гости на празника бяха госпожа Демитра Спасова – началник на РУО- Кърджали, госпожа Йоана Ташева - старши експерт по чуждоезиково обучение и по майчин език, госпожа Недялка Кюпрюджиева – директор на СУ „Йордан Йовков“ и госпожа Людмила Чаушева заместник-директор по учебната дейност.

През целия ден, по време на междучасията,  из коридорите на училището дефилираха различни приказни герои и персонажи - Пипи Дългото чорапче,  Алиса, Мини Маус, Афродита, Зоро, калинки, клоуни, нинджи, ангели и дяволи, лекари и  войници, които заредиха малки и големи с пролетно настроение.

Началото на празника бе даден в 14:00 часа от Яница Кехайова и Даниела Шопова от VIII б клас, с реч на немски и български език, които обявиха и мотото  за тази година -  „Зимата си отива! Време е за карнавал!”. Публиката беше очарована от невероятния хип-хоп танц на танцовия състав по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ с ръководител госпожа Росица Христова.  В  ролята на пролетта  се въплъти ученичката от IX б клас – Невин Кадир. Даниела Шопова от VIII б клас потопи зрителите в невероятната атмосфера на това грандиозно събитие, като представи информация за Фашинга на български език.

Публиката имаше възможността да се наслади и на увлекателните състезания, весели игри и луди танци - танц със столове, танц с балони, цъкаща бомба с часовников механизъм, лимбо-танц и много други. За доброто настроение на присъстващите допринесе невероятната фашинг-музика, която изпълни следобеда с много положителни емоции и смях. В пъстрия физкултурен салон учители и ученици се снимаха, веселяха и вдигаха много шум, така както повелява самият Фашинг.

Кулминацията на тържеството бе награждаването на участниците с  най-красиви и необикновени костюми. Председателят на журито - госпожа Недялка Кюпрюджиева, оцени най-интересните и нестандартни костюми на участниците и им връчи  грамоти и награди.

Клуб „Журналист“