Сряда, 24 Април 2024г.
Призови места за йовковци от Националния журналистически конкурс „Григор Попов“
чуй новината

Поредни отличия за младите журналисти от „Йовков“ на  Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ –Разград. Радиожурналистите от клуб „School days“ и журналистите от клуб „Журналист“ към СУ „Й. Йовков“ с ръководител Елмира Димитрова получиха поредното отличие и бяха наградени с 4 престижни награди. В категория  „Радиожурналистика“ във възрастова група 5-8 клас седмокласничките Берин Али, Габриела Чилингирова и Мария-Магдалена Колева се класираха на първо място за колективно радиопредаване.  На първо място в категория „Репортаж“  във възрастова група 5-8 клас е отличена Есин Махмуд от 7. клас. Поощрителна награда в категория „Очерк“ получи Кристина Димитрова от 7. клас.  

Във възрастова група 2-4 клас първа награда в категория „Интервю/репортаж“ получи Даниела Кузманова от III в клас с ръководител Лидия Бонева.

В XI издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград взеха участие млади журналисти от 21 областни центъра в страната, от 68 образователни институции, 74 колективни участия и 190 индивидуални участници, разпределени в три възрастови групи.

Организатори на конкурса са Община Разград, Център за ученическо техническо и научно творчество, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието в Разград. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2022/2023г.

           Клуб „Журналист“