Четвъртък, 28 Март 2024г.
Йовковци отново показаха колко голямо е детското сърце

Йовковци отново показаха колко голямо е детското сърце. В последната седмица на февруари ученици, родители и учители активно се включиха в редица дейности в подкрепа на ученичката от Vг клас Дамла Мюмюн.

Неуморните ръчички на учениците от начален етап изработиха мартеници и мартенски изделия. Те показаха и предприемаческите си умения, като реализираха продажби на училищния базар. Учениците се впечатлиха и очароваха от топлото посрещане, гостоприемството и подкрепата на големите предприятия Пневматика – Серта АД, Кяшиф ЕООД, Теклас – България ЕАД , ТП „Български пощи“ , Областна администрация Кърджали и други, където продадоха голяма част от изделията си.

На 27 и 28 февруари се проведе и кулинарен благотворителен базар. В него се включиха всички ученици от I до XII клас, техните родители и доброволците на БМЧК от клуб „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“.

Отворена бе и училищната кутията за дарения.

Събраните средства в размер 5110лв. са внесени по дарителската сметка на Дамла Мюмюн.

Ръководството на СУ „Йордан Йовков“ изказа своята благодарност към всички, включили се в благотворителната кауза и дарили надежда на Дамла.

 

Клуб „Журналист“