Вторник, 23 Април 2024г.
С призови места за йовковци завърши традиционният конкурс, организиран от Националния дворец на децата
чуй новината

И тази година ученици от СУ  „Йордан Йовков“ заеха призовите места на Националния конкурс „Моите детски мечти“, организиран от Националния дворец на децата – София и Министерството на образованието и науката. Конкурсът е включен в НКИИ на МОН – 2023 г.

В направление „Литературно творчество“ Втора награда за разказа „Когато те срещнах“ бе отредена на Берин Али от VIIа клас, с ръководител Елмира Димитрова.

В същото направление, първа възрастова група,  поощрителна награда за разказа си  „МЕЧТАТЕЛ” получи  Теодор Гълъбов от II в , с ръководител Елена Календжиева.

Творбите на талантливите ученици са отличени сред стотици участници от цялата страна от жури с председател: Албена Мерджанова – заместник-директор по учебно-творческата дейност в НДД и членове: Румяна Пашалийска – уредник на Дом-музей «Ангел Каралийчев»   при Национален дворец на децата и Юлия Близнашка – старши учител в НДД.

Двамата ученици са включени в проект „Подкрепа за приобщаващо образование“, Поддейност 5.2. Дейността е насочена към деца и ученици с изявени дарби в областта науката, изкуствата и спорта.

 

Клуб  „Журналист“