Петък, 29 Март 2024г.
Ден на розовата фланелка в СУ „Йордан Йовков“
чуй новината

За 12-та поредна година СУ „Йордан Йовков“ отбеляза Световния ден против тормоза в училище, познат като Ден на Розовата фланелка. В училището се проведе празнична програма, която включваше песни, танци и награди за учениците, участвали в училищния  онлайн конкурс за рисунка на тема „Заедно в различието“.

 Гости на събитието бяха г-жа Евелина Чолакова и госпожа Галина Бодурова от Общински съвет по наркотични вещества, град Кърджали, които разказаха историята за деня, и подариха на училището стъпки с послания за толерантността.

Директорът на училището, г-жа Недялка Кюпрюджиева, поздрави всички и подчерта необходимостта от толерантност в обществото. Тя връчи грамотите на учениците, отличени на конкурса. В начален етап бяха присъдени две първи места - Кюбра Али от 4. Г клас и Аделина Кисьова от 2. А клас. На второ място се класираха Селин Бекир 3. а клас и Александра Йорданова от 1. В клас. Третото място заеха Туана Севим  - 4. А клас и Айсун Ахмедова от 4. В клас.  Поощрителна награда получи Инджи Емин от 3. Б клас. В прогимназиален етап на първо място се класира Сияна Андреева от 7. А клас, на второ Александра Димитрова от 6.в клас, на трето Катерина Атанасова и Селен Ахмед от 7. Б клас. Поощрителна награда бе присъдена на Елиз Назим от 5. В клас. В гимназиален етап първо място зае Харика Ибрямова 11. А клас. Останалите участници получиха грамоти за участие. Рисунките на учениците бяха изложени на изложба в училището.
Събитието продължи с изпълнението на учениците от 2. а, 2. б, 2. в и 2. г клас, с класни ръководители г-жа Стайка  Ангелова и г-жа  Боряна Карабоюкова, г-жа Билияна Башаранова и г-жа Елена Календжиева, които изпълниха песента „Приятелството“.

Танцовата група с ученици от 2. а, 2. б и 2. в клас, ръководена от госпожа Росица Христова, представиха  латино танц и предизвика всички да танцуват с тях. Вълнуващата среща завърши с посланието на водещите Берин Али и Кристина Димитрова, които призоваха всички да бъдат добри, да помагат на нуждаещите се, да правят добро и да го предадат нататък.
Световният ден против тормоза в училище е важно събитие, което има за цел да повиши осъзнатостта на учениците за  тормоза в училище.

Клуб „Журналист“