Понеделник, 11 Декември 2023г.
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
чуй новината

 

 

 

 

 

 

На 21 февруари 2023 г. Мариана Качарова - прокурор в Районна прокуратура – Кърджали изнесе пред единадесетокласници от  Средно училище „Йордан Йовков“ – Кърджали лекция на тема „Наказателно правосъдие. Престъпление и нарушение. Разпознаване на лица и предмети като способ на доказване“.

В рамките на учебния час прокурор Качарова разказа на учениците за разликата между престъпление и нарушение. Подробно и на достъпен за тях език чрез мултимедийна презентация, Мариана Качарова онагледи темата и разказа на младежите за разпознаването на предмети и лица в хода на досъдебното производство, каква е ролята на поемните лица, как се извършва оглед на местопроизшествие, какво е претърсване и изземване и при какви условия са извършва, какво представлява следствения експеримент и други видове способи за доказване.

Проведената лекция бе част от Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която за втора учебна година се провежда съвместно между Окръжен съд – Кърджали, Окръжна прокуратура – Кърджали, Районна прокуратура – Кърджали и Средно училище „Йордан Йовков“ – Кърджали.

 

21 февруари 2023 г.                        

Христина Русева, Връзки с обществеността

Окръжен съд – Кърджали

тел.:  0361/58183; 0882745656;

 kardzhali-os@justice.bg

 https://kardzhali-os.justice.bg/