Четвъртък, 25 Април 2024г.
Йовковци се поклониха пред паметта на Васил Левски по повод 150-ата годишнина от гибелта на героя

Йовковци се поклониха пред паметника на Васил Левски в град Кърджали и поднесоха цветя и венци, за да отдадат почит пред подвига на Апостола на свободата по повод 150 годишнината от кончината му.

През цялата седмица всички ученици и учители от СУ  „Йордан Йовков” реализираха редица инициативи с убеждението, че заветите на Левски и  неговите идеали за чиста и свята република, за равенство и братство, за любов към родината, важат в пълна сила и днес.

В чест на Левски седмокласниците Михайл Диков и Стоян Стоев, пресъздадоха заветния  "лъвски скок".

В своята емисия радио School days представи поразяващата личностна характеристика на Апостола като Човек с колосална духовна енергия, безгранична всеотдайност и пълна готовност за саможертва в името на святото дело, с бликащо родолюбие, желязна воля и твърд характер, изключителна психическа и физическа издръжливост, почтеност, скромност и интелигентност. Прозвучава и силно въздействащи стихове, посветени на Апостола, и  мъдрите  му думи преди бесилото  - „Каквото съм правил, в полза народу е!“

Във фоайето на първия етаж бяха изложени  собственоръчно написани от учениците постери и табла за Левски и значимостта на неговото дело – безсмъртие, величие и слава.

Клуб „Журналист“