Вторник, 19 Март 2024г.
С грамоти и награди завърши участието на отбора на „Йовков“ в младежките дебати „Гражданска активност за права на човека“
чуй новината

На 28.01.2023г. в град София ученици от СУ „ Йордан Йовков“ участваха в младежки дебати „Гражданска активност за права на човека“ по проект „Знания за правата на човека“, финансиран от фонд “Активни граждани” и спечелиха грамоти и награди.

Капитан на отбора бе Ния Петкова от 10. А клас, първи говорител – Петър Диков от 12. А  клас и втори говорител - Ивайла Димитрова от 10. А клас, с ръководители по проекта – госпожа Елмира Димитрова и госпожа Тодорка Арабаджиева.

Отборът на „Йовков“ успя да обори тезата и аргументите на противниковия отбор от ПГ "Алеко Константинов" – Свищов по темата „Работодателите трябва да прилагат политика за многообразието при наемане и управление на служителите си“.

В дебата йовковци засегнаха правата на човека, показаха критичното мислене, умения да се изказват публично и да аргументират своите виждания. Всички тези качества и умения на будните ученици бяха високо оценени от журито в състав - д-р Калоян Дамянов, директор на Регионален център за приобщаващо образование-София-град и председател на НАРУ, Любомира Колчева, директор на фондация „ЕкоОбщност“ и  Николина Спасова.

Петър Диков завоюва грамота за „Най-приобщаваща реч“, грамоти за участие бяха връчени на целия отбор, Благодарствена грамота получи ръководителят на отбора – госпожа Елмира Димитрова.

В надпреварата участваха ученици от 10 български училища.

Проектът се изпълнява от Сдружение “Знание” в партньорство с НАРУ.

 

Клуб „Журналист“