Сряда, 24 Април 2024г.
Отличия за йовковци на национални литературни конкурси
чуй новината

За пореден път  ученици от „Йовков“ изразиха чрез литературното творчество признателността си  към Народните будители и заеха призовите места на национални конкурси.  Те се включиха в Националния конкурс „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ“, организиран от Община Хасково и ОП "Младежки център"- Хасково и в Литературния конкурса за есе на тема "Народните будители, стремеж за просвещение", организиран от  Народно читалище "Цвят 1870" във Видин, със съдействието на Регионалното управление на образованието – Видин.  

На Националния конкурс „Народните будители и аз“  Берин Али от 7. А клас  се класира на Първо място за разказ. Поощрителна награда за стихотворение завоюва Светла Георгиева от 7. А клас. Йовковци са  отличени измежду участници от 51 училища, клубове, школи, селища от цялата страна и български училища в чужбина.

На  конкурса "Народните будители, стремеж за просвещение" поощрителна награда получи Берин Али, а грамоти за участие получиха момичетата от 7. А клас -  Дидем Местан, Светла Георгиева и от 7. В клас - Кристина Димитрова.

 Госпожа Елмира Димитрова- ръководител и преподавател по български език и литература на седмокласничките, получи Благодарствено писмо. Организаторите я поздравяват  за подготовката на младите хора да имат и да изразяват своята гражданска позиция и изказват сърдечна благодарност във връзка с любезното съдействие и професионалното отношение. 

Клуб „Журналист“