Четвъртък, 18 Април 2024г.
Вече дванадесета година СУ ,,Йордан Йовков“ отбелязва Световната седмица на предприемачеството
чуй новината

 Вече дванадесета година  СУ ,,Йордан Йовков“ отбелязва Световната седмица на предприемачеството.

Вдъхновени и с нови креативни идеи, младите предприемачи на „Йовков“ се включиха в събитието, в което се обединиха предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, и заедно  допринесоха за растежа на икономиката и културата.

За своята 15-та годишнина JA Bulgaria предложи интересни инициативи и конкурси за най-малките предприемачи на училището.  Учениците от начален етап се вдъхновиха от темата на новия конкурс - ,,Каква ще бъде храната на бъдещето“ и създадоха креативни рисунки, наситени с творческа и образователна енергия. Третокласниците представиха идеята си за храната на бъдещето чрез  кошница с хранителни продукти. Те успяха да впечатлят всички с иновативната си стъпка в бъдещето,  която съчетава предприемачески идеи  за развитие на малкия и среден бизнес в страната, здравословното хранене и съхраняването на българските традиции и обичаи.

Предприемачите от прогимназиален етап представиха иновативен начин за отглеждане и производство на храна чрез изкуствен интелект, дронове и 3 D принтери. Те показаха интересни факти за държавите от цял свят – географско им  положение, език, валута и не на последно място икономика им.

Вълнуващ и полезен за учениците от горен курс беше  откритият  урок по предприемачество с гост-лектор Димитрина Иванова – директор риск и контрол в Международната фирма ТМФ /Director, Group Risk & Compliance at TMF Group. 

Гимназистите  се  включиха  в Националния  ученически конкурс за есе  по Счетоводство   на СА „Д. А. Ценов“, Свищов на тема „Бъдещето на счетоводството – много минало и малко настояще“.   Участваха и в  Национални  състезания и обучения по предприемачество.

Безспорен е фактът,  че през Световната седмица на предприемачеството,  Йовковци развиха своя потенциал и допринесоха за възродяването на предприемаческата екосистема.

Клуб „Журналист“