Четвъртък, 25 Април 2024г.
Ученици от „Йовков“ с призови места на Националния конкурс "Вълшебният свят на Родопите"
чуй новината

Поредни отличия за възпитаниците на СУ "Йордан Йовков" на  ежегодния Национален конкурс "Вълшебният свят на Родопите", който се  провежда за 15-та поредна година в Кърджали и е посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали. Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс – Кърджали.

И тази година талантливите йовкоци разкриха вълшебството на Родопите чрез умелото си съчетаване на цветове и форми и впечатлиха компетентното жури, което отличи творбите им на призови места,  измежду 824 рисунки от 60 населени места от 25 области на България.

В категория „Училища“ - Първа възрастова група на трето място бе отличена Азра Барзат от 2. б клас с  ръководител Биляна Башаранова. Трето място в същата група бе присъдено и на Николай Травлев  от 4. б клас с ръководител Елена Маркова.  София Андонова от 3. г клас с ръководител Камелия Чавдарова получи поощрителна награда.  Харика Ибрямова от 11. а клас с ръководител Венета Орешкова зае трето място в Трета възрастова група.

Наградените ученици получиха грамота, медал и чаша, на която е отпечатана  рисунката, с която са участвали в конкурса.  

Клуб „Журналист“