Петък, 26 Април 2024г.
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
чуй новината

Уважаеми учители,
скъпи ученици, родители,

Днес – 09 ноември, СУ „Йордан Йовков“ - Кърджали чества своя патронен празник.
Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.
Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините хиляди хора. Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето. Гордеем се с патрона на нашето училище – Йордан Йовков. С творчеството си  той изгражда свят на доброто и истинското. И ако следваме завета, който Йовков ни оставя в творбите си, че красотата и добротата съвпадат и са ключът към един по-светъл и искрен свят, то нека да го използваме, за да сътворим този по-добър свят.
Скъпи ученици, Вие сте бъдещето.
На всички Вас тук – в училище, с възрожденски дух ви предаваме нравствените ценности, добродетелите и любовта към българските традиции. 
Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си. Пазете светлите традиции на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители.
Пожелавам Ви да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на СУ „Йордан Йовков“. И не забравяте уроците на учителя по житейска мъдрост – Йордан Йовков, който в своите творби  тръгва от сивата действителност и постепенно я превръща в легендарна, автентична реалност, прави я интригуваща и светла, пренася ни в друг, по-красив, по-хармоничен свят.
Уважаеми учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност вие давате на младите хора увереността и силата, с които да вървят напред. Всички трудности във времето, през което преминаваме заедно, са предначертани да се кали духът ни. Нека продължим будителското си дело с възрожденски плам, с любов към учениците, с отговорност към себе си, родителите и обществото.
Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на знанието и духовността. Продължавайте с делото си да пишете историята на СУ „Йордан Йовков“!
Честит празник!

Недялка Кюпрюджиева 
Директор на  СУ „Йордан Йовков“