Четвъртък, 28 Март 2024г.
Йовковци почетоха Деня на народните будители
чуй новината

С възрожденски песни и стихове Йовковципочетоха Деня на народните будители
Възрожденски песни и стихове, посветени на Деня на народните будители, изпълниха учениците от СУ ,,Йордан Йовков“ – Кърджали.

 „На първи ноември, ние българите изразяваме благодарност и признателност към тези, които с любов наричаме народни будители, на онези приели за свят дълг да работят за просвещението и просперитетът на българския народ“. Това са само част от думите, които звучаха в СУ „Йордан Йовков“ в навечерието на първи ноември – Деня на народните будители.

С тематична програма йовковци почетоха именити български просветители, заемащи достойно място в празничния ни календар. Учениците от клуб „Журналист“  и клуб „Йовков ТВ“ представиха тематичен рецитал, с който оказаха почит към паметта на будителите. Те представиха и свои творби, които са посветили на съвременните будители - техните учители.  

Емисията на радио School days бе за опазването на българщината.

След като прозвуча химна на Народните будители, радиоводещите напомниха, че България притежава ценно богатство – будителите си, че частица от тях живее и съществува в нас – техните наследници, че всяко едно наше дете носи българска светлина… И всеки един от нас е отговорен за нея, за да живеем достойно и да пребъдем.

Припомняйки думите на Петко Славейков: „Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си“, ясно подчертаха безспорния факт,  че ролята на учителя за изграждането на младото поколение действително е огромна.

Цялата празнична програма може да видите по училищната телевизия Йовков ТВ.

Клуб „Журналист“