Четвъртък, 28 Март 2024г.
Белокрилите лястовици проведоха кампания под надслов ,,Когато младостта срещне мъдростта“

Доброволците на БМЧК от клуб „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“,  гр. Кърджали проведоха кампания под надслов ,,Когато младостта срещне мъдростта“.

Кампанията в чест  на първи октомври - Международен ден на възрастните  хора, провокира креативността на доброволците от клуба. Под ръководството на техния наставник Ваня Енчева те  посетиха Дома за стари хора в града /Резидентна грижа за лица в нетрудоспособна възраст/.  С топла пита, подготвена от белокрилите лястовици, бяха почерпени всички потребители на социалната услуга в чест на празника. В цветните лехи в двора на дома доброволците на БМЧК заедно с потребителите на социалната услуга   засяха   дузина есенни цветя - десетки луковици на нарциси, лалета,  кокичета , както и вечнозелени храсти. Сеитбата на цветя протече под вещото ръководство на най- възрастните и компетентни потребители в дома. Възрастните хора споделиха с доброволците  свои спомени от далечното минало , бележити моменти от живота си и ценни житейски мъдрости, на които да се опрат младежите при нужда.

Д-р Таня Анастасова, директор на социалната услуга  „Дом за стари хора“ - Кърджали поздрави доброволците на СУ ,, Йордан Йовков“, като им пожела  здраве и успехи и срещите им в бъдеще да са по- чести.

Световната здравна организация определи 2020-2030 г. като „Десетилетието на здравословното стареене”. Инициативата  е възможност да се обединят правителства, международни организации, професионалисти, академични среди, медии и частният сектор, които в период от десет години да предприемат съвместни действия за подобряване на живота на възрастните хора, техните семейства и общностите, в които живеят.

Клуб „Журналист“