Събота, 27 Април 2024г.
Първият учебен ден в СУ „Йордан Йовков“

Петнадесети септември отново се превърна в истински празник за Йовковци.
 Както повелява традицията го отбелязаха с песни, стихове, танци и много усмивки, които озаряваха лицата на учители, ученици, родители, гости и приятели. 

Тържеството започна в 9:00 часа с посрещане на училищното знаме и химна на Република България. „Този ден събира в едно опита на мъдростта и безгрижието на младостта“, с тези думи водещата представи и  покани на сцената своите приятели-Малкият принц, Лисицата и Розата.  
Тази година тържеството уважи д-р инж. Хасан Азис – кмет на Община Кърджали. Градоначалникът поздрави школото за поредната иновация –училищна телевизия „Йовков ТВ“  и това че йовковци вече са част от глобалната мрежа. Той пожела на учениците любознателност и вяра в силата на знанието. „Продължавайте все така да сътворявате чудеса и всеотдайно да изпълнявате мисията си на просветители“, с тези думи той се обърна към учителите. Официални гости на тържеството бяха и Златка Пеньова-директор на център за подкрепа за личностно развитие - ОДК, гр. Кърджали, инж. Емилия Соколова – зам.- директор на филиал Минно-геоложки университет, гр. Кърджали, Марияна Ликова – директор на Общински център за култура и младежки дейности, Ани Димитрова – директор на Център за кариерно ориентиране, гр. Кърджали и Надежда Тодорова – бизнесдама. 
По случай откриването на учебната година приветствие, изпълнено с мъдрост и любов,  към всички присъстващи отправи г-жа Недялка Кюпрюджиева – директор на СУ „Йордан Йовков“. В словото си госпожа Кюпрюджиева припомни  мисията на училището да развива интелектуалния потенциал  на учениците и да изгражда мостове между поколенията.  Тя пожела здраве, упоритост, амбициозност и всеки ден от новата учебна година да бъде изпълнен със смисъл и мъдрост, със съзидание и красота. 
Поздравителни адреси по повод откриването на новата учебна поднесоха редица държавни, образователни и културни институции - Даниел Делчев – областен управител на гр. Кърджали, Владимир Колев - председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Илия Кирчев – председател на управителния съвет на сдружение „Академия БГ“ – Кърджали, Академичното ръководство на Стопанска академия “Д. А. Ценов” – Свищов и Икономически университет- Варна.  
В създалата се  празнична атмосфера най-развълнувани бяха първокласниците, които за първи път  прекрачват училищния праг. Те получиха своите благопожелания и напътствия от Малкият принц, а бъдещите предприемачи от осми клас, чуха безценни съвети от Лисицата. 
Празникът продължи с танц на учениците от III а клас с ръководител госпожа Росица Христова и песни и стихове, изпълнение от първокласниците. Спазена бе и традицията за предаването и приемането на ключа на знанието. Второкласникът Даниел Петров предаде ключа на първокласника Джем Къръш. 
Поздрав за всички, които присъстваха на тържеството поднесоха и лауреатите на международни и национални конкурси - изпълнителите от Детската фолклорна вокална група към училището, с ръководител госпожа Гинка Матева. Те изпълниха песен в тригласна обработка. 
Родителите стояха гордо изправени, виждайки как децата им смело се втурват в класните стаи, за да трупат нови знания и да създават нови приятелства.
По традиция първи училищния праг прекрачиха децата от първи клас, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на науките. С нетърпение и приповдигнато настроение ги последваха всички ученици. 
Клуб „Журналист“

Галерия - Първият учебен ден в СУ „Йордан Йовков“ - 2022/2023