Сряда, 24 Април 2024г.
Ученици на „Йовков“ заявиха, че библиотеката не е скучно място
чуй новината

Библиотеката не е скучно място. В това се увериха на  21.06.2022 година, учениците от 11. а и 11 б клас при СУ „Йордан Йовков”, гр. Кърджали, с класни ръководители Станислава Иванова и Роси Николова, след като изгледаха презентацията на отдел „Обслужване” към РБ „Н. Й. Вапцаров”, представена от библиотекарите Петя Русева и Мая Мечева.

         Какви са услугите, предлагани от библиотеката, какъв вид литература може да се намери във фонда й и как става достъпа до всички ресурси на най-голямото книгохранилище в област Кърджали – това са въпросите, на които тийнейджърите получиха отговор.

Стана ясно, че в библиотеката не се четат само книги, но се организират и творчески работилници, дебати, срещи с автори и представяния на нови книги. Подреждат се тематични витрини по повод бележити дати. Организират се изложби.

Представени бяха и читалните „Обществени науки” и „Изкуство” към отдел „Обслужване”, услугите „Междубиблиотечно заемане” и „Моята библиотека”.

Интерес предизвика възможността да участват в различни инициативи, организирани от Регионална библиотека, както и доброволческата работа в това културно средище.

Клуб „Журналист“