Събота, 20 Април 2024г.
Йовковци се включиха в благотворителната инициатива „Деца рисуват за деца”
чуй новината

Ученици от СУ „Йордан Йовков“ се включиха  в благотворителната  инициатива „Деца рисуват за деца”, организирана от  Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания (ЦКОДУХЗ) – гр. Хасково, съвместно с Център за развитие „Интелект“ – гр. Хасково. Каузата е посветена на Международния ден на детето - 1 юни и Световния ден на околната среда - 5 юни.

През изминалата седмица учениците от X клас, заедно с преподавателите - Таня Петкова и  Божидар Дедьов дариха на Център „Интелект“ – гр. Хасково, рисунки и ръчно изработени сувенири от отпадъчни и природни материали, сътворени от талантливите ученици на „Йовков“.

Йовковци са сред най-активните участници, за което училището получи грамота. Творбите им  ще бъдат изложени на благотворителна разпродажба в двора на Център за развитие „Интелект“ на 9 юни 2022 г. – Международен ден на приятелството. Със събраните средства  ще се подпомогне кампанията за закупуването на допълнителна рехабилитационна техника, необходима за по-добра грижа за малките потребители на ЦКОДУХЗ – Хасково.

 

Клуб „Журналист“