Събота, 20 Април 2024г.
Йовковци подкрепиха кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО
чуй новината

Активно и с много настроение малки и големи ученици от СУ "Йордан Йовков“ – Кърджали се включиха в Европейската седмица на физическата активност и спорт, като подкрепиха кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО.

На 27.05.2022г. в спортния салон на училището,  под ръководството на треньорите Александър Карамфилов и Христо Реков - учители по ФВС, съвместно с координатор приобщаващо образование към училището - Фанка Кахчиева, ресурсен учител - Тодорка Арабаджиева и психолог Мария Митева,  се проведа турнир по народна топка. Участие взеха 16 ученици от 5. до 7. клас, 8 от тях със специални образователни потребности. Състезателите бяха разпределени в два смесени отбора - „Смелите“  и  „Тигрите“ . Отборът на „Смелите“ поведе  още в самото начало. В края на спортното събитие резултатът бе 2 на 1 в полза на „Смелите“. Всички участници се забавляваха и бяха подкрепени от своите съученици. Поощрителни награди получиха учениците със специални образователни потребности.  
Турнирът създаде приятни емоции  и се превърна малък спортен празник за всички.

На 28. 05. 2022г., под ръководството на учителя по физическо възпитание и спорт- Александър Карамфилов, бе организиран велопоход до язовир „Студен кладенец“. С много ентусиазъм и спортен дух, се включиха учители и ученици от прогимназиален и гимназиален етап.  Във велопохода взеха участие  и доброволците на БМЧК от клуб ,,Бялата лястовица“ към СУ ,, Йордан Йовков“, гр. Кърджали, с ментор госпожа Ваня Енчева.

През Европейската седмица на физическата активност и спорта учениците от кърджалийското училище доказаха, че са физически активни, обичат и практикуват различни видове спорт, което е една от предпоставките за по-добро здраве.

Клуб „Журналист“