Четвъртък, 25 Април 2024г.
Тържеството на СУ „Йордан Йовков“ в Деня на българското слово
чуй новината

СУ „Йордан Йовков“ изпрати Випуск 2022 в Деня на българското слово

Най-светлият, най-красивият българският празник отново  събра учители, ученици, родители и приятели в СУ “Йордан Йовков“, гр. Кърджали.

Празникът започна в радостна атмосфера, с изключително вълнение и оживление. Под звуците на безсмъртния химн на Кирил и Методий започна най-обичаният и светъл ден на родното слово и на българския дух. С цветя в ръце, с усмивки и песни за Светите братя, децата показаха своето отношение към този велик празник и предизвикаха одобрение и силни аплодисменти у публиката.

Гост на тържеството беше заместник-кметът на  Община Кърджали – инженер Катя Митовска, която поздрави всички с празника и пожела успехи на абитуриентите. Поздравленията от  Министерството на образованието и науката и други културни и образователни институции напомниха за значението на празника на българската просвета и култура в исторически и съвременен аспект. Пожеланията за здраве и бъдещи успехи носеха в себе си увереността в младото поколение.

На този тържествен ден учители и ученици казаха „На добър час!“ на дванадесетокласниците от „Йовков“, защото днес те се разделят завинаги с него. Последният звънец за тях вече удари!

Госпожа Недялка Кюпрюджиева, директор на училището, поздрави присъстващите по случай Деня на просветата и културата и пожела успешен път и  бъдещи успехи на абитуриентите от Випуск 2022. Мъдрите й думи изразяваха ясни послания: „Нека всеки от нас помни своя род и език! Нека запазим жив пламъка на духовното безпокойство, защото буквите са ни дали знанието, а то винаги гледа в бъдещето!“

Тя награди всички онези ученици от I до XII клас, които с чест защитаваха името Йовковци, както с отличния си успех, така и с достойното си представяне в различни състезания и конкурси на общинско, областно, национално и международно ниво.

Дванадесетокласничката    Мерджан  Моллахасан  получи значка на училището и грамота  за отличен успех и активно участие в училищния живот.

Госпожа Кюпрюджиева  изрази благодарност към всеотдайния труд на учителите на „Йовков“ и награди госпожа Людмила Чаушева, заместник-директор, госпожа Росица Христова-старши начален учител и госпожа Елмира Димитрова- учител по български език и литература за високия професионализъм  и принос в развитието и утвърждаването на името на учебното заведение.

Днес кърджалийското училище усети сиянието на два празника – на просветата и светлината, на младостта и бъдещето на България! Денят, който обединява; денят, в който един народ отбелязва духовното си пробуждане и вечния си стремеж към усъвършенстване чрез словото, образованието, науката, културата.

 

Клуб „Журналист“

 

Галерия - 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ - 2022