Вторник, 19 Март 2024г.
Йовковци първенци по четене с разбиране

Шестокласници на  СУ “Йордан Йовков”, гр. Кърджали, с ръководител Елмира Димитрова са абсолютни победители за област Кърджали  на Националното състезание по четене с разбиране на „Книговище“. 

Тържественото  награждаване се състоя на 14. 05. 2022г. на Лятната естрада на Борисовата градина- София. Йовкоци получиха наградите си лично  от основателя на образователната платформа - Искра Джанабетска. На награждаването присъстваха заместник-кметът на София -  Мирослав Боршоши  и  писателката Катя Антонова.

За периода на състезанието любознателните йовковци  решиха въпросниците общо 1578 пъти, със средна успеваемост 89 %, създадоха пет въпросника по книги и спечелиха най – висок брой състезателни точки за област Кърджали.

Както споделя г-жа Димитрова, в периода на състезанието “…всяко дете е прочело поне около нови 20 книги, някои и повече.” Но не само - фактът, че децата четат повече, мотивирани от състезанието, подобрява успеваемостта им като цяло. “Ние непрекъснато правим тестове, подобни на тези в "Книговище" в часовете по български език и литература. Това им помогна по-бързо да могат да се запознаят с текста и за много по-бързо време да вникнат в него. Обогатиха си много речниковия запас от нови думи, развиха своето въображение и мисловна дейност - само положителни отзиви мога да дам.” Не на последно място, г-жа Димитрова споделя, че работата с Книговище е събудила интереса към книгите.

Клуб  „Журналист“