Петък, 26 Април 2024г.
Дъжд от награди за Йовковци

Творбите на  млади художници от СУ „Йордан Йовков“ са сред отличените в тазгодишното издание на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

В категорията „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование“  в група от 7 до 10 години второ място зае Азра Барзат от I б клас, с ръководител Биляна Башаранова.  На второ място е класирана и Никол  Величкова от IV б клас, с ръководител Фани Терзиева.

 Ерхан  Мутлу  от III в клас, с ръководител Семра Енверова,  е класиран на трето място. Поощрителни награди получават Александър Балтов от I в клас, с ръководител Елена Календжиева, и Берин Юсеин от  II а клас,  с ръководител Росица Христова.

В третата възрастова група от 14 г. до 18 години  на първо място  е класирана  Харика  Ибрямова от X а клас, с ръководител Стойчо Семерджиев.

Жури в състав от художник, двама преподаватели по изобразително изкуство и представител на РДПБЗН-Кърджали отличи творбите на талантливите ученици.

 Те получиха грамоти и предметни награди на специално тържество в Обединения детски комплекс в град Кърджали.

 

Клуб „Журналист“