Вторник, 23 Април 2024г.
Мелек Бекир е отличена на Фотоконкурс "Аз обичам природата"

Мелек Бекир  от V г клас зае  Второ място на  Регионалния фотоконкурс „Аз обичам природата“, организиран от НФ „Моето дете“ и център за развитие „Интелект“- гр. Хасково по  повод Деня на Земята- 2022 година.

Ученичката участва със снимката "Римски мост" край с. Ненково. Нейната творба е оценена от висококвалифицирано журито в състав: Председател: Славян Костов- професионален фотограф, Мариана Чомпалова- Йорданова- педагог и администратор на сайта „Моето дете“ и Фейсбук страницата „Приятели на природата“ и Нели Кирилова- управител на Център за развитие „Интелект“- гр. Хасково. 

В надпреварата са участвали 244 фотографии на 138 ученици от 23 училища от областите Хасково и Кърджали. Най-активно участие в конкурса са взели учениците на СУ "Йордан Йовков"- гр. Кърджали, за което училището получи грамота за активно участие.

Победителите във фотоконкурса получиха грамоти и награди- плодни дръвчета (кайсии и ябълки ), предоставени от Гората.бг, къщички и хранилки за птици осигурени от г-жа Тонка Атанасова, филтриращи бутилки за вода, пъзели и др. от съорганизаторите. Отличените имат задължението да засадят дръвчета и да поставят хранилките за птици на подходящи места, да се грижат за тях и да изпратят снимки, които ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата „Приятели на природата“. Идеята е да станат част от тазгодишната кауза за Деня на Земята „Инвестираме в нашата планета!“.
 

 

Клуб „Журналист“