Четвъртък, 28 Март 2024г.
Йовковци отличени на Международния конкурс „С очите си видях бедата“-2022

Талантливи ученички на „Йовков“ отличени на Международния конкурс „С очите си видях бедата“-2022

Творбите на две млади художнички от СУ „Йордан Йовков“ са сред отличените в тазгодишното издание на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

В категорията „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование“  в групата от 7 до 10 години първо място зае Берин Хюсеин от II а клас, с ръководител Росица Христова.

В третата възрастова група от 14 г. до 18 години  на второ място  се класира  Харика  Ибрямова от X а клас, с ръководител Стойчо Семерджиев.

Жури в състав от художник, двама преподаватели по изобразително изкуство и представител на РДПБЗН-Кърджали отличи творбите на момичета от общо 480 творби на участници.

Отличените художнички получиха грамоти и предметни награди на специално тържество в Обединения детски комплекс в Кърджали.

Наградите връчиха началникът на РУО- Демитра Мирянова и директорът на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов. Двамата поздравиха младите творци за стойностните и талантливи изяви и им пожелаха успехи във всички състезания, в които ще участват.

Клуб „Журналист“