Петък, 26 Април 2024г.
СУ „Йордан Йовков“, град Кърджали отбеляза 25 март – Благовещение, обявен и като Ден на търпението

 

 

 

 

 

 

СУ „Йордан Йовков“, град Кърджали отбеляза 25 март – Благовещение, обявен и като Ден на търпението.
Йовковци ясно  осъзнават ролята на училището, като място, където се поставят основите на бъдещата реализация на всеки ученик, формират се и се надграждат много от личностните качества на децата, затова  те проведоха  тематични мероприятия.  
Денят в училището започна със ,,Стъпките на търпението“ – залепени послания за търпението на стъпалата, водещи към втория етаж. Изключителен интерес предизвика и интерактивното  „Колелото на търпението“, което всеки можеше да завърти и да получи  своето напътствие за постигане на търпение. 
С учениците бе проведена дискусия за търпението, за необходимостта от разбирателство и съпричастност, от умението да изслушваме и да уважаваме мнението на другия – като предпоставка за осигуряване на една позитивна среда на обучение. Учениците  от начален етап нарисуваха пъстри рисунки, посветени на празника Благовещение и изразяващи търпимост и толерантност.
Още от началото на седмицата във фоайето на втория етаж бе поставена кутия, в  която учениците можеха да гласуват за учителя, който определят като  най-търпелив. Резултатите от гласуването ще бъдат обявени в понеделник – 28.03.2022 година. 
В сайта на училището, клуб „Журналист“ излъчи репортаж, в който отец Николай Величков - свещеник  в средновековния манастирски комплекс "Св. Йоан Предтеча"- Кърджали, разказва за празника, за Божията майка  и за Благата вест, за символа и посланието на деня. Той пожела на всички само добри вести в домовете и в сърцата на хората и добри и позитивни мисли. 
Клуб ,,Журналист“ 

Видео