Петък, 19 Април 2024г.
Ученици от ,,Йовков“ успешно завършиха образователния проект „Младежи в кръговата икономика“

Ученици от ,,Йовков“ се представиха достойно в  образователния проект „Младежи в  кръговата икономика“ (Girls Go Circular), финансиран от Европейския съюз.  Проектът предоставя възможност на ученици на възраст от 14 до 18 години в цяла Европа, да развият цифрови и предприемачески умения, чрез онлайн учебна програма за кръговата икономика.

В проекта участваха ученици от XI клас, включени в Националната програма ,,Занимания по интереси“. Чрез  онлайн платформата за обучение, учениците надградиха знанията си за кръговата икономика, като същевременно придобиха дигитални компетенции. Те бяха включени в практически дейности, както индивидуални, така и в групови, и разработваха решения на големите обществени и екологични предизвикателства. Провеждаха онлайн изследвания, планираха кампании в социалните медии, създаваха видеоклипове и презентации и  разработваха бизнес планове.

Обучението се състоя на няколко етапа, като след всеки модул,  учениците преминаваха през тест. Младите предприемачи се представиха отлично на всеки кръг, като  посредници на промяната в зеления преход и демонстрираха  отлични дигитални и предприемачески  умения, за което получиха Сертификати за успешно завършили обучението.

Техен учител по Предприемачество е господин Димитър Календеров, който насърчава и подкрепя своите ученици в тяхното успешно навлизане в света на икономиката и маркетинга.

Проектът допринася за Действие 13 от „Плана за действие за дигитално образование 2021-2027 г.“ – Насърчаване на участието на жените в STEM.

 Клуб ,,Журналист“