Петък, 29 Март 2024г.
Клуб ,,Бялата лястовица“ отбелязва първата си годишнина

На 26. 02. 2022 година  клуб на БМЧК ,,Бялата лястовица“  към СУ ,, Йордан Йовков“,  гр. Кърджали отбелязва своята първа годишнина.  
Доброволците реализираха редица инициативи, посветени на  първата година от създаването на клуба. Те представиха открит урок  пред учениците от пети клас на тема ,,Първа помощ-превенция на злополуки“. С огромен интерес малчуганите наблюдаваха демонстрациите,  посветени  на реанимационни дейности, приложими при удар от ток, задавяне, травми на главата при удар, видове кръвотечения и превръзки на рани. В разразилата се дискусия, доброволците отговориха на всички въпроси поставени от петокласниците. 
Водени от любов към доброто и състраданието към бездомните животни Белокрилите лястовици закупиха  повече от 30 пакета храна за кучета и котки, които предадоха  в централата на  БЧК- Кърджали.
В знак на уважение и признателност,  доброволците подариха саксийна червена роза на ръководителя им- госпожа Ваня Енчева. По идея на учителката, розата бе засадена в двора на любимото им училище.
Както подобава за рождените дни, те  се почерпиха с торта, пожелавайки си  доброто да се множи и добротворството да пребъде.

Клуб ,,Журналист“