Четвъртък, 18 Април 2024г.
Тържествено запалване на Коледните светлини в ,,Йовков“

В приказно украсеното фоайе на първия етаж на СУ ,,Йордан Йовков“, около Коледната елха се събраха  най-малките ученици на училището за тържествено запалване на Коледните светлини. Директорът на училището, госпожа Кюпрюджиева, запали Коледните светлини и даде начало на празника. Тя пожела светлини да озаряват нашите души през празничните дни.

Беше казано още, че Коледа е време на смирение и на благодарност за хората, с които споделяме дните си, за вярата, която сбъдва мечтите ни. Коледа е  топлината на огнището, приютило бъдника, светлината на пламъка, отразена в усмивките ни.  Коледа е тук и сега, пред Коледната елха  с  тържеството  на   малките първокласници и децата от подготвителната група  на  СУ ,,Йордан Йовков“. Всички присъстващи на тържеството бяха впечатлени от артистичните малки йовковци, които представиха коледни стихове, песни и танци.  Танците на участниците впечатлиха всички, както с танцовите си движения, така и  със сценичното си облекло. Те танцуваха облечени в народни носии, в костюми на снежинки, снежни човеци и джуджета.

             Тържеството завърши с ангелските гласове на  Детската фолклорна група – начинаещи, които  изпълниха песента  ,,Замъчи се Божа майка“. 

Клуб ,,Журналист“ и клуб ,,Фото Свят“

Галерия - Тържествено запалване на Коледните светлини в ,,Йовков“