Четвъртък, 18 Април 2024г.
СУ ,,Йордан Йовков“ отбеляза европейската седмица за намаляване на отпадъците Европейска седмица за намаляване на отпадъците в ,,Йовков“

 В СУ ,,Йордан Йовков отбелязаха европейската седмица за намаляване на отпадъците– 20-28 ноември 2021 година, която е  най-голямата кампания за повишаване на осведомеността, относно предотвратяването на отпадъците в Европа.

учениците от V А клас, заедно с техния класен ръководител госпожа Ваня Енчева и  учител група ЦОУД – Марияна Димитрова, се включиха в организираната  от РИОСВ- Хасково  инициатива  „Коледна украса от отпадъчни материали“.

Креативните и изобретателни петокласници изработиха коледна украса от ненужни подаръчни опаковки, изгорели електрически крушки и картонена основа на кухненска ролка и показаха как може да се предаде живот на отпадъците от ежедневието и домакинството, превръщайки ги в красиви предмети, с които да украсят - не само елхата, но и целия дом. Основната им цел е да припомнят на всички ни основни начини  за грижа към природата.

,,Йовковци“ вярват, че само съвместните усилия на обществото ще предпазят околната среда от замърсявания.

Клуб ,,Журналист“