Петък, 29 Март 2024г.
Артистичните ,,Йовковци“ отличени в Национален онлайн конкурс

,,Йовковци“ с призови места на Втория Национален онлайн конкурс за изпълнение на произведения на Лъчезар Станчев под наслов „Ще бъда лъч в безкрайността“, гр. Вършец 2021 година. 
Възпитаниците на ,,Йовков“, с преподаватели госпожа Лидия  Бонева и госпожа Елмира Димитрова, спечелиха овациите на авторитетното жури с изпълненията си  в категориите ,,Поезия“ и ,,Проза“.
 Артистичните второкласнички, Ани Травлева и  Даниела Кузманова, се класираха на второ място в направление „Поезия“. Те се изявиха със стихотворенията „Веселата люлка“ и „Динята“.  
Берин Али от VI А клас зае първо място с представянето на разказа  ,,Кошница с шипки“, направление ,,Проза“ и бе наградена с парична награда и грамота. Талантливата Берин се изяви и в категория ,,Поезия“, със стихотворението ,,Цвете“, и спечели второ място. 
Кристина Димитрова от VI В клас се класира на трето място, със стихотворението ,,Родно село“, а нейната съученичка Анджелина Димитрова получи поощрителна награда за изпълнение на стихотворението ,,Мир“. 
Талантливите ученици, техните преподаватели и училището получиха грамоти и предметни награди.
  Директорът на училището, госпожа Недялка Кюпрюджиева, изрази своята гордост с постиженията на  учениците и им пожела да бъдат винаги в плен на литературното творчество и дълбоката емоционалност на художественото слово! 
 
Клуб ,,Журналист“