Четвъртък, 28 Март 2024г.
СУ ,,Йордан Йовков“ се включи в дните посветени на 21 октомври - Ден на Кърджали

Детската фолклорна група към СУ ,,Йордан Йовков“ с ръководител Гинка Матева участва в събитията, посветени на празника на Кърджали. Йовковци откликнаха с ентусиазъм на поканата от община Кърджали  за участие в  ,,Музикални ритми под небето‘‘, където без озвучаване представиха на жителите и гостите на града богата музикална програма с песни от различни фолклорни области и за пореден път доказаха своите качества като певци и носители на множество престижни награди.

Фолклорната група участва и на  Откритата сцена на талантите, подготвена от Детски и младежки парламент към ОДК гр. Кърджали и община Кърджали, където отново взривиха публиката с прекрасните си изпълнения.

По повод празничния ден, сутрешният блок на Радио Кърджали се излъчваше на живо от изнесено студио, разположено пред паметника на Васил Левски в центъра на града. Едни от специалните им  гости бяха Детската фолклорна група към СУ ,,Йордан Йовков“ и нейният  ръководител г-жа Гинка Матева.

Изпълнението им в края на предаването отново бе завладяващо.

Госпожа Гинка Матева пожела на своите възпитаници и на всички граждани на Кърджали да са здрави и щастливи, и да обичат народната песен!

Хубавата народна песен е тази, която е изпълнена с любов, каза Гинка Матева и обясни, че иска да научи момичетата и момчетата на любов към българската народна песен, на любов към родната музика, защото вече светът стана голям и където и да отидат, по този начин те могат да носят в сърцето си късче от България.

Младост, вдъхновение, красота и любов витаят около групата при всяко тяхно изпълнение!

В навечерието на Деня на народните будители вие сте сте  своеобразен мост към миналото и ни напомняте да не забравяме значението на думите ИДЕАЛ и РОДИНА! Пожелаваме на вас и всички съвременни будители здраве и дръзновение!

 

Клуб ,,Журналист“