Събота, 27 Април 2024г.
Ученици от ,,Йовков“ се включиха в онлайн среща на тема „Истории на успеха“

Доцент Светослав Малинов, Етиен Янев и Михаела Филева споделиха формулите си за успех и баланса между работа и личен живот.

Учениците от клуб ,,Журналист“ към СУ ,,Йордан Йовков“- Кърджали се включиха в онлайн дискусионна среща на тема „Истории на успеха“, организирана от „Европа Директно“ - Дупница. Срещата се проведе в платформата Zoom.

 Младите журналисти имаха  възможността да чуят вдъхновяващи истории за кариерния път на успешни личности от различни професионални сфери. Сред тях бяха доц. Светослав Малинов (ръководител на катедрата по политология на СУ „Св. Климент Охридски“ и бивш евродепутат), Етиен Янев (експерт по дигитален маркетинг в Atos) и Михаела Филева (певица). Те споделиха  своите лични истории за успеха и за „магията“ да балансират между професионалния и личния живот.

 Представените истории бяха  пример за израстването и образоването на  младите  хора в активно гражданство, етични ценности, творчество, предприемачество и инициативност.

В рамките на събитието учениците имаха възможността  да участват в  неформална дискусия. Те получиха  полезни съвети и безценни  отговори на въпросите, които зададоха.

 Доцент Светослав Малинов, изрази своето удивление от активността на младите журналисти и от темите, които ги вълнуват.

Вдъхновяваща бе и дискусията с Етиен Янев, който представи на учениците действащи стратегии, за това как да превръщат всичко в своя полза, да използват безопасно социалните медии като средство за развитие и да следват примера на Супер Марио, който се движи само напред!

Михаела Филева, отправи призив към учениците да вярват в себе си, да развиват личната си мотивация, амбиции и умения.

,,Европа Директно‘‘ в Дупница е член на мрежата ,,Европа Директно“ в България. Центровете работят в България от 2008година. Те са част от европейската мрежа от информационни центрове EUROPE DIRECT, която се управлява от Генерална дирекция „Комуникации“ на Европейската комисия. В държавите членки местната мрежа се управлява от съответното Представителство на Европейската комисия.

 

Клуб ,,Журналист“