Четвъртък, 28 Март 2024г.
Йовковци пресичат безопасно

СУ „Йордан Йовков“ - Кърджали  се включи в кампанията „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“, която се провежда под патронажа на г-н Бойко Рашков, министър на вътрешните работи и по повод второто издание на „Дни за безопасност на ROADPOL“ и Европейската седмица на мобилността.

В тази връзка в училището се проведоха обучения и практически упражнения по безопасност на движението.

В начален етап се представиха презентации и  указания за правилното пресичане на уличното платно.

Учениците успяха да  приложат наученото успешно, като под  ръководството на своите учители преминаха през пешеходна пътека без светофар и на кръстовище със светофар.

 VIII Б клас със своя класен ръководител Н. Местан, направиха жив коридор, по който преминаха  най-малките ученици и отправиха  апел към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна - „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.
Целта   на инициативата е  участниците в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед, да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението и как всеки може да допринесе за намаляване на опасните ситуации на пътя.

Клуб ,,Журналист“