Петък, 29 Март 2024г.
Първият учебен ден в СУ ,,Йордан Йовков“ – очакван и необикновен

 

 

 

 

 

Както всички български училища, така и  СУ ,,Йордан Йовков“  отвори училищните врати в условията на COVID-19, но това не се отрази на празничното им настроение.

 В ранната утрин на този ден в СУ ,,Йордан Йовков“ – Кърджали  ехтеше музика: училищни песни, песни за родината, детството и родния край. Последва тържественото откриване на новата 2021/2022 учебна година от  Феята на Знанието и Науките. Под умелата й  и емоционална изява, всички тържествени ритуали бяха изпълнени, а гласът й звучеше лирично и покоряващо.

На прекрасно украсената сцена, освен програмата от песни, стихове, омайният глас на Феята на Знанието и Науката, бяха отправени слова и поздравителни адреси.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Присъстващите се впечатлиха  от вдъхновяващото  слово на директора на училището, госпожа Недялка Кюпрюджиева, за началото на Новата учебна година и  ясно  очерта стремежът  традициите да бъдат пазени, възпитавани и предавана на поколенията, получаващи образованието си в  училището. Тя добави, че колективът е готов да   посрещне новите  предизвикателства с иновативни подходи и практики, с разнообразни стратегии за личностно израстване на всеки ученик. Приканвайки ЙОВКОВЦИ да изкачват търпеливо стълбата  на успеха, тя им  пожела и тази година да са близо до своите учители и да творят заедно пъстрия училищен живот.

Уважилите училищния празник, официални гости – Старши експерт в Областна администрация – Кърджали – Вилдан Сефер, Заместник-кмет на Община Кърджали – Тунджай Шюкрю, Ани Димитрова – Директор на Център за кариерно развитие – Кърджали, Елисавета Кехайова – Директор на РБ ,,Н.Й. Вапцаров“- Кърджали, Юлиян Кехайов- член на Обществен съвет към СУ ,,Йордан Йовков‘‘ отправиха сърдечни и емоционални  благопожелания и поздрави.

 Талантливите деца на ,,Йовков“ участващи в музикални и танцови състави - Детската фолклорна вокална група с ръководител – г-жа Г. Матева и Детска група за модерни танци с ръководител – г-жа Росица Христова, впечатлиха публиката със своите изпълнения. Най-вълнуващи бяха стихотворенията и песните, представени от малките първокласници. Те приеха  тържествено ключа на знанието от второкласниците.

По традиция, прекрачващите за първи път прага на училището ученици, преминаха през традиционната шестица, водени от своите учители.

Тържеството от двора се пренесе в модернизираната и обновена училищна сграда, разполагаща с най-новите иновативни образователни технологии, които допринасят за качественото обучение на подрастващите. В класните стаи на първокласниците ги очакваха много изненади и подаръци от  Кмета на Община Кърджали  и  БЧК- Кърджали. Директорът на училището, г-жа Кюпрюджиева, изрази своите благодарности към Общината за традиционните подаръци, към БЧК-Кърджали и към всички гости уважили празника.

Присъствието на ученици, учители и родители беше съобразено с последната заповед на Министъра на образованието и науката  за откриване на учебната година при епидемиологични условия.

  Професионални фотографи заснеха тържественото встъпване на първокласниците  в училището, пътя им до класната  стая  и първите преживени  мигове в нея!

Първият учебен ден на йовковци премина при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

 

клуб ,,Журналист“ и клуб ,,Фото свят“