Четвъртък, 25 Април 2024г.
В „Йовков“ изпратиха випуск 2021

Тази година в СУ „Йордан Йовков“ завърши един дванадесети клас, но това не попречи тържеството за връчване на дипломите да бъде изключително вълнуващо. На него освен дипломиралите се, присъстваха ръководството на училището, учителите, които през годините са им преподавали, родители и близки.

Слова на класната ръководителка, Ирина Нейчева, на преподаватели, на родители, на директора, госпожа Кюпрюджиева, а  и на самите дипломирани, развълнуваха всички присъстващи. Сълзите бяха от радост за завършването, но и на тъга от раздялата с училището.

Започна раздаването на Свидетелствата за зрелост. Първи бяха отличниците – Диана и Илкер, които освен документ за зрелост, получиха и награда - куфар, с който да пътуват и да осъществят мечтите си. След като всички получиха дипломите си за средно образование, госпожа Нейчева поднесе нова изненада – тя бе направила пита, с която захрани всеки свой възпитаник, за да се сеща винаги за родното училище и да се връща тук с добри новини.

Най-забавната част от събитието бе презентацията, с която всички се върнаха назад в годините и си спомниха прекрасни моменти от живота на класа. Промяната бе очевидна – плахите хлапета се бяха превърнали в прекрасни младежи.

Завършилите „Йовковци“ не забравиха традицията - да оставят подарък за училището. Тази година той бе под формата на пари, с които да се поръча ново знаме за СУ „Йордан Йовков“.

Прощаването бе продължително, защото завършилите дълго не искаха да си тръгват.

клуб Журналист и клуб Фото свят