Четвъртък, 25 Април 2024г.
В „Йовков“ изпратиха випуск 21

Празникът, посветен на 24 май в СУ „Йордан Йовков“, тази година бе различен. Училищното знаме премина през строя от 39 паралелки и веднага се състоя ритуалът по предаването му от дванадесети на единадесети клас.

Прозвуча „Химнът на Кирил и Методий“, изпълнен от вокалната група на училището, а след това бяха представени гостите:  Вилдан Сефер – старши експерт в Областна администрация –Кърджали,  Ани Димитрова – директор на Центъра за кариерно развитие – Кърджали.

Водещата обяви, че днешният ден е специален, защото това е денят, в който абитуриентите от випуск 21 се прощават с училищния живот. Тогава госпожа Матева обяви: „Моля, пътниците, за полет 20-21 да се явят на терминал „Йордан Йовков“, изход „Бялата лястовица“. Тогава под бурните аплодисменти на всички присъстващи на територията на празника влязоха дванайстокласниците.

Последва поздравителното слово на директора на училището, госпожа Кюпрюджиева, а след него и поздравителните слова на министъра, на кмета и на гостите. И след това всичко протече по обичайния ред: награди, снимки, поздравления, песни, танци и прощални слова. После – прощаване със знамето и любимите учители под звуците на училищния химн. Летящи балони в небето и изведнъж разноцветен дим се разнесе около групата на абитуриентите и зазвуча песента на ФСБ „Пак ще се срещнем след 10 години“.

Тържеството завърши с право българско хоро, на което се хванаха ученици, учители и родители.

клуб Журналист и клуб Фото свят

В „Йовков“ изпратиха випуск 21

24.05.2021