Петък, 29 Март 2024г.
Йовковци в регионалната среща „Земята – наш дом”

 

На 20.04.2017 г. в Общински детски комплекс – гр. Кърджали за шеста поредна година се проведе регионалната среща за добри практики в екологичното образование и възпитание на учениците „Земята – наш дом”. Тя бе организирана от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода”, съвместно с Регионално управление на образованието и ЦПЛР – Общински детски комплекс.

Гости на срещата бяха г-жа Вилдан Сефер – старши експерт в Областна администрация и директори на училища от града и региона.

В традиционната среща за добри екологични практики взеха участие над 120 ученици и учители от 14 училища и образователни институции: от Кърджали, Ардино, Момчилград, с. Рани лист и с. Бенковски.

Младите еколози от СУ „Йордан Йовков“ Мелиса Садула и Мелис Мехмед от XI б клас, представиха своята презентация на тема „Пречистване на водата“. В нея те информираха публиката за начините за пречистване на водата и за посещението си в Пречиствателната станция за отпадни води в Момчилград на 22 март, Световния ден на водата.

Във фоайето на ОДК бе представена изложба от предмети, на които децата-творци бяха дали „нов“ живот. На нашия щанд младите предприемачи от X а клас Бахар Джафер и Юзлем Мехмед подредиха макети на клетки, изработени от деветокласници, както и сувенири от рециклирани и отпадъчни материали.

Младите ни еколози, както и всички участници, доказаха, че познават и са загрижени за екологичните проблеми, включват се в интересни и разнообразни инициативи за опазване на околната среда.

Таня Петкова