Събота, 20 Април 2024г.
В „Йовков“ реализиат Националната инициатива за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки"

Малките възпитаници от 3 и 4 клас на СУ „Йордан Йовков“ се включиха в Националната инициатива за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки", която бе подновена от 10.05.2021 г.

При спазване на всички противоепидемични мерки, учениците се срещнаха с писателката от град Кърджали, Божидара Ангелова. Тя е авторка на трилогията ,,Книгария”. Госпожа Ангелова по много атрактивен начин запозна децата с последните две приказки, в които се разказва как са се появили буквите и римите. Песента за книгата в стил ,,рап”, която писателката от нашия слънчев град изпълни, въодушеви младата публика.

Писателката подари на училищната библиотека четири книги: ,,Миро и Ета”, ,,Али и пеперудите”, ,,Дядо Орхи”, „Уана”, като всяко дете имаше възможност да си закупи някоя от тях. Всички получиха автограф от твореца и си пожелаха отново да се срещнат през есента.

След срещата авторка написа в профила си във фейсбук:

„Срещата с учениците от СУ "Йордан Йовков" - искрени, спонтанни и неподправени, като всички деца. Хубаво си прекарахме - четохме приказки, разговаряхме за писмеността и значението на буквите, даже си попяхме... Абе, хубаво си беше!“

клуб Журналист и клуб Фото свят