Четвъртък, 25 Април 2024г.
Белите лястовици на „Йовков“ в акция

 На най-светлия и цветен български празник - Цветница,  доброволците на БМЧК от клуб „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“ участваха във фондонабирателна кампания за фонд „Милосърдие“.

Според създадения график от централата на БЧК – Кърджали, белокрилите лястовици поставиха доброволци с кутии пред църквата „Успение богородично“- кв. Гледка и Средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“- кв. Веселчане

Чрез създадения през 1989 година фонд „Милосърдие“ се оказва финансова подкрепа на лица и семейства, изпаднали в особено тежко материално положение, както и на държавни или общински социални заведения за възрастни  и деца.

В продължение на три часа от 10:00  до 13:00, младите червенокръстци събраха немалко средства за кампанията  и изпитаха огромната любов, подкрепа и окуражение на хората, посетили храмовете.  Сред миряните се оказаха техни учители, симпатизанти и активни членове на червенокръсткото движение, които се радваха на приемствеността и креативността на младите хора. Подкрепяни неотлъчно от наставника си Ваня Енчева, йовковци са абсолютно категорични, че ще продължат да се носят на крилете на добротворството, милосърдието и надеждата.

Клуб Журналист и клуб Фото свят